<<<1 - 11 з 293>>>


22 Квітня 2024 15:37

Насолодіться улюбленим смаколиком …. усвідомлено

Памʼятаємо, що ви любите вправи на усвідомленість (або ж майндфулнес). Це справді класний інструмент боротьби зі стресом і тривожністю — водночас приємний і доступний, де б ми не були. Головне — зосередитися на моменті «тут і зараз» та залучити якомога більше органів чуття.

Коли стресу забагато, нам важко зосередитися: ми гальмуємо, тут пропускаємо, там недочуваємо, в обід нарешті поснідаємо, а чим — за годину вже не памʼятаємо. Техніки майндфулнес допомагають переключатися, а ще — дають мозку простір для заспокоєння і концентрації.

Якось ми вже тренувалися

18 Квітня 2024 17:10

«Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» на Чернігівщині: проєкт стартував

Днями представники 8 громад, відібраних для участі в ініціативі від ЮНІСЕФ, зустрілися в обласному центрі на офіційному відкритті проєкту.

«У межах ініціативи Бахмацька, Куликівська, Менська, Ніжинська, Носівська,  Понорницька, Козелецька та Корюківська ТГ за підтримки міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» працюватимуть над покращенням та розвитком послуги патронату над дитиною. Більше того, партнерські відносини будуть закріплені і «на папері» – найближчим часом громади

10 Квітня 2024 16:24Новини

Іншими словами Ти як?

Дай знати близькій людині, що можна не відповідати стандартними «добре», «норм», «ок». Бо ти поруч, можеш та хочеш — вислухати, підтримати, допомогти.

Не соромся детально запитати, як минув день, чи поцікавитися почуттями. Такі запитання налаштовують на глибшу відповідь. Може, і на відверту розмову.

Адже інколи нам усім потрібно більше ніж просто люб’язності. Інколи добре знати, що поруч є хтось, кому можна довіритися .

 
29 Березня 2024 16:21

Для працівників служб у справах дітей області проведено навчання

28-29 березня п.р. Службою у справах дітей облдержадміністрації спільно з Чернігівським регіональним центром підвищення кваліфікації за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації проведено навчання для керівників та спеціалістів служб у справах дітей виконкомів рад територіальних громад, районних військових адміністрацій за темою: «Про здійснення соціально-правового захисту дітей» (у дистанційній формі).

Крім представників Служби у справах дітей облдержадміністрації до проведення навчання були залучені працівники Управління державної реєстрації Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції України, Чернігівського обласного центру соціальних служб, Чернігівського обласного центру соціально-психологічної допомоги, Головного Управління Національної поліції в області та регіональні представники благодійних організацій, зокрема БФ «Право на захист», БО «Київське обласне відділення «БФ «СОС Дитяче Містечко», БФ «Рокада».

У ході навчання

27 Березня 2024 11:00

Проєкт ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»: заявку на участь подали 29 громад Чернігівщини

Втім, максимально розширити послуги патронату над дитиною повинні всі ТГ регіону.

Наголосила на цьому Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА, під час розширеного засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації.

«Відповідно до завдань Уряду в кожній територіальній громаді має бути сім’я патронатного вихователя. Наразі вже маємо 15 сімей, ще з 3 родинами буде заключено договір найближчим часом і 2 кандидати планують проходити навчання. Проте, дітей, яким необхідна

12 Березня 2024 14:30Новини

Коли накриває через нав’язливі думки чи важкі спогади

Навʼязливі думки про щось погане чи обтяжливі спогади — теж привід звернутися до спеціаліста або сімейного лікаря, який пройшов навчання за програмою ВООЗ mhGAP. Особливо, якщо вони виснажують уже тривалий час.

Разом ви зможете з'ясувати, чому тривожні думки виникають, чому не йдуть і як їх позбутися. А за необхідності лікар знайде у базі вузького фахівця.

Також ділимося простою технікою «Сейф», яка може допомогти переключитися. Знайдіть тихе місце, закрийте очі та скористайтеся найнадійнішим сховищем у світі.

05 Березня 2024 15:25Новини

Гостра реакція на стрес

Підступні ворожі обстріли несуть не лише руйнування та загрозу фізичному здоров’ю, а й сильний стрес, здатний змінювати життя людей, які опинилися в епіцентрі лиха. Щоразу у новинах ми чуємо про потерпілих, які зазнали гострої реакції на стрес. І події цього ранку, на жаль, не виключення.

У сьогоднішньому пості згадуємо, що таке гостра реакція на стрес та які її можливі наслідки.

28 Лютого 2024 12:29Новини

 

НА ЧЕРНІГІВЩИНІ ШУКАЮТЬ

ПАТРОНАТНІ СІМ’Ї

 

                      ЗАПРОШУЄМО В ПАТРОНАТ.pdf

                                    

                                                                         

15 Лютого 2024 16:13

Про участь начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмили ЗЕЛЕНЬКО у засіданні Ради територіальних громад Чернігівської області

14.02.2024 начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила ЗЕЛЕНЬКО взяла участь у засіданні Ради територіальних громад Чернігівської області, де було розглянуто питання: «Про діяльність місцевих органів влади щодо розвитку сімейних форм виховання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, та патронату над дитиною».

Учасників заходу ознайомлено з наявним станом справ в області та визначено основні

15 Лютого 2024 13:35

Аби не ранити батьків дитини з інвалідністю, скажіть…..

Пам’ятаймо, що батьки дітей з інвалідністю не потребують особливого ставлення чи специфічного спілкування. Вони такі ж батьки, як усі інші.

Будьмо добрішими, чуйнішими, відкриваймося до спілкування та навчаймося одне в одного бути сучасними мамами й татами. Прийняття кожного таким, який він є, лиш допоможе розвіяти хибні уявлення про дітей з інвалідністю та їхніх батьків.

Зібрали поради з ініціативи радниці-уповноваженої президента України з прав дитини і дитячої реабілітації Дар’ї Герасимчук у межах інформаційної кампанії «Діти як діти».

08 Лютого 2024 11:07

Консультація працівників щодо пошуку кандидатів у патронатні вихователі

У Чернігівській області продовжується робота щодо розвитку послуги патронату над дитиною. 8 лютого п.р. МБО «Партнерство «Кожній дитині»  проведено онлайн консультацію з теми: «Патронат в громаді як шанс для безробітних осіб Чернігова отримати зайнятість або працевлаштуватися». Участь у заході взяли представники Чернігівської обласних та міських служб у справах дітей, центрів зайнятості та два патронатні вихователі, які функціонують у місті.

До проведення заходу залучено Стригу Ларису Іванівну,

<<<1 - 11 з 293>>>