Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Педагогічні працівники центрів соціально-психологічної реабілітації  дітей (м. Чернігова, м. Ніжина, с. Хмільниця Чернігівського району) взяли участь у семінарі

29 листопада Службою у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації проведено навчальний семінар для педагогічних працівників центрів соціально-психологічної реабілітації  дітей на тему: «Основні напрямки діяльності закладів соціального захисту дітей у здійсненні реабілітації та захисту дітей, які опинились у складних життєвих обставинах».

Захід проходив в приміщенні Чернігівського центру перепідготовки та підвищення кваліфікації  працівників органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ і організацій                ( м. Чернігів, пр. Миру,43, ауд. 3)

 На початку семінару перед учасниками виступила начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила Зеленько, яка акцентувала увагу щодо  випадків насильства та жорстокого поводження до дітей з боку інших вихованців.

У семінарі взяли участь представники відділу ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП в області, кафедри організації соціально-психологічної допомоги населенню  Чернігівського національного технологічного університету, обласного центру практичної психології та соціальної роботи Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д. Ушинського, відділу освіти, сім’ї та молоді Чернігівської районної державної адміністрації.

Під час обговорювання розглядалися питання щодо профілактики випадків самовільного залишення закладів дітьми, посилення контролю за поведінкою вихованців, застосування наративних методик у роботі з дітьми, які зазнали психотравми, діагностичні методики виявлення дітей, які постраждали від насильства та жорстокого поводження, формування навичок безпечної поведінки у дітей.

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"