Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Оговорено питання захисту прав дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах

Про захист прав дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах говорили днями на засіданні «за круглим столом», організованому Службою у справах дітей облдержадміністрації.

Захід проходив у приміщенні Навчально-методичного центру Федерації профспілкових організацій  (м. Чернігів, вул. Шевченка, 105-а, аудиторія 211).

Участь у роботі взяли представники Служби у справах дітей облдержадміністрації, Обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, начальники служб у справах дітей райдержадміністрацій, Ніжинської, Новгород-Сіверської, Носівської, Прилуцької міських рад, Деснянської, Новозаводської районних у м. Чернігові рад, представники КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» та громадської організації «МАРТ».

Заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації Юлія Олифіренко акцентувала увагу на питанні взаємодії під час забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров’ю. Зупинилась на важливості вчасного інформування про дітей цієї категорії, актуальності застосування міждисциплінарного підходу до здійснення соціально-правового захисту дітей.

Провідний спеціаліст обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Оксана Шпитальна окреслила основні принципи супроводу сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та перебувають на обліку центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Про стан поширення в області соціально-небезпечних хвороб серед дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та шляхи протидії цьому явищу розповіли заступник головного лікаря з амбулаторно-поліклінічної роботи КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Жанна Карпенко та експерт з дитячої фтизіатрії Управління охорони здоров’я облдержадміністрації, завідувачка дитячим відділенням  КЛПЗ «Чернігівський обласний протитуберкульозний диспансер» Катерина Звягельська.

На спільне переконання усіх учасників заходу, запорукою успішності роботи з дітьми, які опинились у скруті, є спільні та вчасні дії на всіх етапах роботи з ними та їх батьками.

 

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"