Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Чергове навчання для працівників центрів соціально-психологічної реабілітації дітей

Днями, Службою у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації забезпечено проведення семінару-тренінгу на тему: «Сучасні практики соціально-психологічної реабілітації дітей у закладах соціального захисту» для керівників, вихователів та психологів центрів соціально-психологічної реабілітації дітей (всього 20 учасників).

         Перед учасниками з вітальним словом виступила начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмила Зеленько, яка акцентувала увагу на важливості надання якісної психологічної, соціальної  та реабілітаційної допомоги кожній дитині, що через скрутні життєві обставини потрапляє до центру соціально-психологічної реабілітації дітей.

За її словами, навколо кожної дитини має об’єднатись команда фахівців закладу, яка оцінить її особисті потреби та буде працювати для максимального їх задоволення. Визначення напрямків роботи з дитиною мають базуватись на поглибленій діагностиці індивідуальної ситуації, у якій перебуває дитина.

Заступник начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Юлія Олифіренко звернула увагу присутніх на функціях центрів соціально-психологічної реабілітації  у сфері запобігання та протидії домашньому насильству, необхідності проведення активної роботи для виявлення дітей, які стали жертвами жорстокого поводження та надання їм необхідної допомоги.

         У ході семінару учасники ознайомились з досвідом роботи Чернігівського центру соціально-психологічної реабілітації дітей, зокрема практикою застосування методики ведення випадку у роботі з вихованцями.

         До роботи семінару долучився юрист громадської організації «МАРТ», монітор Національного превентивного механізму Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Дмитро Науменко, який презентував результати проведення моніторингу діяльності закладів інституційного догляду для дітей в Чернігівській області.

         Також працівниками Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Олександром Хоменко та Оленою Гавриль перед учасникам заходу було висвітлено питання особливостей соціально-правового захисту вихованців закладу, які мають статус дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

  Участь у семінарі взяла директор обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Алла Кот, яка ознайомила присутніх із законодавчими засадами діяльності закладів соціального захисту дітей у сфері розвитку наставництва та головний спеціаліст Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області Олена Шара, яка ознайомила присутніх із законодавчими засадами дотримання санітарного- гігієнічного законодавства.

         Цього ж дня для вихователів та психологів зазначених закладів було проведено  семінар -тренінг «Практичні аспекти діагностики та надання допомоги дітям, які постраждали від жорстокого поводження», під час якого методист Навчально-методичного центру психологічної служби у системі освіти Чернігівської області Людмила Третиннікова, за допомогою практичних завдань та вправ ознайомила педагогів з особливостями  роботи педагогічних працівників з дітьми, які мають прояви девіантної поведінки, причинами поведінкових розладів у дітей та напрямками надання їм допомоги.Корисною та змістовною була також інформація дитячого лікаря-невролога комунального некомерційного підприємства «Чернігівська обласна дитяча лікарня», завідуючої відділенням медико-соціальної допомоги підліткам «Клініка дружня для молоді» Катерини Вонарх з питання неврологічних розладів у дітей та підлітків, які зумовлені недбалим ставленням та жорстоким поводженням щодо них.

 

 

 

 

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"