Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

«Усиновлення дитини – це щастя, а не таємниця».

24.09.2019 в приміщенні Новозаводської районної у м. Чернігові рада відбулося засідання за круглим столом на тему: «Усиновлення дітей громадянами України – пріоритетна форма влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування».

 

В засіданні прийняли участь працівники служби у справах дітей облдержадміністрації, обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, за участю служб у справах дітей Чернігівського району, м. Чернігова та представників громадських організацій, усиновлювачі, опікуни, батьки вихователі.

 Заступник начальника ССД ОДА Железний Станіслав та  головний спеціаліст ССД ОДА Хоменко О.В. розповіли про здобутки, перспективи та проблеми у сфері усиновлення дітей, встановлення опіки, піклування, створення дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей.

Заступник директора обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ольга Старовойт ознайомила присутніх про здійснення соціального супроводження прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, сімей опікунів, піклувальників, пошук та підготовку кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі.

Усиновлювачі Валентина Жукова, Світлана Азарова та матір-вихователька Тетяна Скачок поділилися практичним досвідом, яким чином вони долали труднощі та вирішували проблеми, після влаштування до їх родин дітей, наголосили на питаннях, що потребують допомоги з боку місцевої влади.

Наталія Кулікова, керівник програм Чернігівського громадського комітету з захисту прав людини запропонувала безкоштовну юридичну допомогу для сімей, які взяли на виховання дітей, наголосила на необхідності посилення співпраці неурядових організацій та місцевих органів влади в питаннях захисту прав дітей.

Працівники служб у справах дітей Чернігівської райдержадміністрації, Деснянської та Новозаводської районних у м. Чернігові рад, Чернігівського районного та Чернігівського міського центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді обмінялись практичним досвідом з питань соціального захисту дітей.

 

 

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"