Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Інформаційна акція «Хода за свободу»

18 жовтня 2019 року представники Служби у справах дітей облдержадміністрації, вихователі та вихованці центрів соціально-психологічної реабілітації дітей (м. Чернігова та с. Хмільниця Чернігівського району) долучилися до  інформаційної акції «Walk for Freedom» («Хода за свободу») з нагоди Європейського дня боротьби з торгівлею людьми.

Захід організував Чернігівський громадський комітет захисту прав людини за сприяння Чернігівської ОДА та підтримки громадської спілки «А21 Україна», Міжнародної організації з міграції, Організації з безпеки та співробітництва в Європі та інших суб’єктів, які працюють у сфері протидії торгівлі людьми.

Учасники заходу, розкривши чорні парасольки з написом «Walk for Freedom», пройшли від головної паркової алеї міста до скверу напроти готелю «Україна».  Ця акція проведена для того, щоб підтримати людей, які опинилися в рабстві. Цю ініціативу Україна підтримує шостий рік поспіль.

Дещо із статистики

За даними представництва Міжнародної організації з міграції в Україні, понад 230 тисяч українців стали жертвами торгівлі людьми.

На Чернігівщині впродовж 2013-2019 років статус постраждалої особи встановлено 29 чоловікам та 24 жінкам. При цьому 51 особа стала жертвою за межами України. Нині область займає четверте місце серед регіонів за кількістю присвоєних статусів.

Пам’ятайте! Туристичні подорожі мають бути організовані лише перевіреними операторами. Працевлаштування — лише легальне. Документи – завжди у вашій кишені!

З усіх питань щодо протидії торгівлі людьми та консультування мігрантів можна звертатися набезкоштовну «гарячу лінію» — 527.

Є підтверджені факти торгівлі людьми — телефонуйте за номером 102.

 

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"