Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Відбулося чергове засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації

Недопущення соціального сирітства дітей, створення умов для їх розвитку і виховання в сім'ях, а не в інтернатах, є пріоритетами державної політики.

Нажаль ці проблеми не втрачають актуальності для держави і для нашої області зокрема. В області налічується близько 2 тис. дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Слід зазначити, що біологічними сиротами є лише третина з цих дітей, решта – сироти при живих батьках.

Як реалізуються в області завдання Національної стратегії профілактики соціального сирітства, розглядали  28 жовтня п.р. на засіданні координаційної ради у справах дітей. 

Захід проходив у режимі відеоконференцзв’язку за участю представників районних державних адміністрацій, виконавчих комітетів міст обласного значення, сільських, селищних, міських рад об’єднаних територіальних громад.

Засідання проводила заступник голови координаційної ради у справах дітей, начальник служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмила Зеленько, яка підкреслила необхідність своєчасного виявлення сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах та використання всіх можливих ресурсів надання їм допомоги задля збереження родинного середовища для дітей.

В черговий раз на засіданні було звернуто увагу на нагальну потребу у створенні служб у справах дітей у місцевих громадах та запровадження фахівців із соціальної роботи, адже це необхідні умови для ефективної протидії явищу соціального сирітства.

Окрім цього, на засіданні обговорені питання реалізації у регіоні державної сімейної політики та протидії  травматизму і нещасним випадкам серед дітей та визначені заходи для покращення ситуації у зазначених напрямках.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"