Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад


       Проведено навчальний семінар для співробітників служб у справах дітей області

  30 жовтня 2020 року проведено навчальний семінар (у вигляді вебінару) для співробітників служб у справах дітей райдержадміністрацій, Ніжинської, Новгород-Сіверської, Прилуцької, Чернігівської міських рад, сільських, селищних, міських об’єднаних територіальних громад на тему: «Соціально-правовий захист дітей, в умовах проведення децентралізації влади».

Під час проведення семінару були розглянуті результати діяльності служб у справах дітей області впродовж січня-жовтня п.р. стосовно влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, до сімейних форм виховання. Зокрема, розглядались питання щодо  розмежування функцій з питань захисту прав дітей між органами опіки та піклування міських, сільських та селищних об’єднаних територіальних громад, актуальні аспекти роботи щодо усиновлення дітей, вимоги до складання анкет, робота з висновками про стан здоров’я, медичного та розумового розвитку дітей, зміни нормативно-правової бази щодо створення та функціонування дитячих будинків сімейного типу та прийомних сімей, взаємо добору сім’ї та дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування.

За участю представника відділу квартирного обліку та приватизації житлового фонду Чернігівської міської ради обговорювалась тема щодо постановки дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа на облік громадян, які потребують поліпшення житлових умов та соціально-квартирний облік.

 

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"