Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

В центрах соціально-психологічної реабілітації дітей пройшли заходи з нагоди Всесвітнього дня дитини

20 листопада 31 рік тому була підписана Конвенція ООН про права дитини ‑ основний міжнародний документ щодо захисту прав дітей.

У цей день в Україні з 2003 року відзначається День спільних дій в інтересах дітей.

З нагоди свята в Центрах соціально-психологічної реабілітації дітей        (м. Чернігів, м. Ніжин, с. Хмільниця Чернігівського району) проведено наступні заходи: тренінгові заняття «Кожна дитина має право на сім'ю».

В Чернігівському центрі практично опрацювали ситуації порушення прав. В ході занять  здійснили дзвінок на Національну  дитячу «гарячу» лінію. Діти мали змогу особисто поспілкуватися з фахівцем та задати питання, які їх цікавлять, також надано інформацію куди звертатися в разі порушення прав дитини. Мотивували дітей зайняти активну позицію «проти насильства».

В Ніжинському центрі для молодших вихованців закладу завітала казка «Про курочку рябу на новий лад» і не просто завітала, а найменші дітлахи стали акторами, які інсценували цю казку. Під час дійства казкові персонажі  в доступній формі ознайомили дітей з їх правами відповідно «Конвенції про права людини» (правом на життя, ім'я, житло, освіту, лікування, на набуття громадянства, на піклування своїх батьків, захист від насильства), пояснили, що діти мають права незалежно від віку. Малюки із задоволенням переглянули виставу, яка була не тільки цікавою, але й повчальною (Всього взяли участь 79 дітей).

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"