Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Навчання для керівників виконавчих органів рад об’єднаних територіальних громад
з питань розвитку соціальних, освітніх послуг та захисту прав дитини

25 листопада 2020 року розпочато навчання першої групи голів  територіальних громад з питань розвитку соціальних, освітніх послуг та захисту прав дитини.

Участь у заході взяли голова Городнянської міської ради Андрій БОГДАН голова Ріпкинської селищної ради Сергій ГАРУС, голова Добрянської селищної ради Світлана БИЦЬКО та голова Новобілоуської сільської ради Дмитро ФЕДОРОВ.

Начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила ЗЕЛЕНЬКО зауважила, що, враховуючи процеси реформування існуючих районів, виконання об’єднаними територіальними громадами функцій із зазначених питань у повному обсязі набуває ще більшого значення.

Адже під час формування нового адміністративно-територіального устрою держави важливо не допустити  втрати  функцій із захисту прав дитини на відповідних територіях, які наразі забезпечуються районними державними адміністраціями, як органами опіки та піклування.

Юлія Олифіренко,  заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації - начальник відділу соціального захисту та профілактичної роботи, зупинилась на нормативно-правових засадах діяльності служб у справах дітей виконавчих органів рад місцевих громад щодо захисту прав дитини, акцентувала увагу на пріоритетах державної політики щодо захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Про сімейні форми виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, учасникам навчання розповів Станіслав ЖЕЛЕЗНИЙ, заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації - начальник відділу захисту прав дитини та розвитку сімейних форм виховання, а Наталія Кравченко, завідувач ресурсного центру підтримки інклюзивної освіти Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського ознайомила очільників громад із засадами розвитку інклюзивної освіти як форми  забезпечення основного права дітей з особливими освітніми потребами на якісну освіту повідомила.

Говорили також про організацію системи соціальної підтримки населення в ОТГ та планування і організацію надання соціальних послуг відповідно до потреб громад, про що повідомили директорка Обласного центру соціальних служб Алла КОТ та її заступник, Ольга СТАРОВОЙТ.

«В умовах реформ, які тривають, ми не маємо права допустити погіршення становища дітей, а також порушення прав дітей, які залишаються без піклування чи догляду батьків, дітей з особливими потребами, сімей з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, на отримання ними, гарантованого державою захисту та базових послуг.Маю надію, що після сьогоднішньої зустрічі у громадах відбудуться позитивні зміни та зрушення в інтересах дітей»,- підсумувала Людмила ЗЕЛЕНЬКО.

 

 

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"