Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Повноцінна освіта, виховання, меддогляд, а головне – справжня сім’я – родина-усиновлювачів про власний досвід на брифінгу ОВА

Подружжя Максим та Євгенія Сєнцови з Чернігова розповіло свою історію усиновлення чотирьох дітей на брифінгу в медіацентрі ОВА напередодні Дня усиновлення.

«Думка прийняти до своєї сім’ї дитину виникла відразу після одруження. Але зважилися на такий крок після народження власної. Зараз у нас шість діток, четверо з них – усиновлені», - пояснив Максим Сєнцов. – «До речі, перед усиновленням дружина показала мені відеоанкету. Це зручна та дуже корисна практика, бо для усиновлювачів недостатньо інформації на папері, важливо побачити дитинку».

Родина зібрала необхідні документи, познайомилася з дівчинкою, яку вирішили взяти до сім’ї, оформила документи, направила їх до суду. І через 4 місяці подружжя забрало дитину до себе.

«Дівчинка має проблеми зі здоров’ям, проте у нас в родині вона отримує необхідний догляд, реабілітацію, а головне підтримку повноцінної сім’ї. Потім ми усиновили молодшу сестричку нашої нової донечки. А згодом ще двох діток», - розповіла Євгенія Сєнцова.

Вона зауважила, що важливо влаштовувати дітей до сімейних форм виховання. Адже, на жаль, заклади інституційного догляду та виховання дітей не можуть дати все необхідне для нормального фізичного, морального та соціального  розвитку. Діти в таких закладах, попри все, — соціально неадаптовані.

Конкретніше про ситуацію із влаштуванням в області дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування до сімейних форм виховання розповів заступник начальника Служби у справах дітей ОДА Станіслав Железний.

«Усиновлення залишається пріоритетною формою влаштування дітей. Під час воєнного стану кількість охочих забрати дитину до сім’ї не зменшилася».

Мовою цифр – на обліку з усиновлення в регіоні перебуває 575 дітей. З початку року усиновлено 28 діток, ще 9 справ перебувають на судовому розгляді. Наразі є 24 кандидати в усиновлювачі, для 12 з них вже підібрали дітей.

«Усиновлювачі – не супер люди із великим достатком, ми – звичайна родина, яка просто вирішила допомогти діткам здійснити мрію отримати сім’ю. Це може зробити кожен. Головне – бажання», - додало подружжя Сєнцових.

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"