Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

День усиновлення - свято радості для дітей та дорослих

В цьому році дату Дня усиновлення було змінено через перехід на новоюліанський календар. Відтепер День усиновлення в Україні щорічно відзначатиметься 17 вересня у день християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Це свято усиновлювачів, опікунів, піклувальників, всіх, хто не зважаючи на нелегкий для всіх нас час, взяв до своїх родин дітей, які за різних обставин втратили свої рідні сім’ї. У цей день суспільство висловлює свою повагу  й подяку цим людям. Також це особливий день і для дітей, які віднайшли нову родину та їх нових батьків.

Так, 12.09.2023, напередодні Дня усиновлення, в ефірі Українського радіо «Чернігівська хвиля» заступником начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації Станіславом ЖЕЛЕЗНИМ разом з прийомною матір’ю з Корюківського району Яною РУДЄЮ обговорена тема влаштування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, в області в родини усиновлювачів, прийомних батьків, батьків-вихователів, опікунів, піклувальників. Прийомна мама поділилась своєю дорогою до батьківства, емоціями, очікуваннями, тривогами.

У регіоні налічується 162 ПС та 32 ДБСТ, в яких виховується 525 дітей. Впродовж п.р. створено 9 ПС та 2 ДБСТ, всього влаштовано 50 дітей.

Крім того, за 8 місяців 2023 року нашими співвітчизниками в регіоні усиновлено 26 дітей

Найбільш поширеною формою сімейного виховання в області є опіка, піклування над дітьми-сиротами та дітьми, позбавленими батьківського піклування. У сім’ях опікунів, піклувальників проживає 1225 таких дітей.

За цими цифрами – реальні долі дітей. 

Висловлюємо слова подяки кожній родині, яка відкрила серце та двері своєї домівки для дитини-сироти, дитини, позбавленої батьківського піклування. Ми пишаємося вами!

https://m.soundcloud.com/uachernihivradio/yak-vsinovlyuyut-dtey-na-cherngvshchin-praymvechr-aktsenti

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"