Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Привітання з Днем усиновлення родини вимушених переселенців з Харківської області.

17 вересня в Україні відзначається День усиновлення. Дата свята обрана невипадково – в цей день також відзначається велике церковне свято – Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

У нашій країні це свято було встановлено, як данина подяки і поваги людям, які вирішили взяти дитину в свою родину.

От уже майже дев’ять місяців у місті Ніжині проживає дитячий будинок сімейного, який, втікаючи від війни, переїхав з Куп’янського району Харківської області на Чернігівщину. У родині виховується 4 дітей-вихованців та 1 рідна дитина.

З метою підтримки батьків-вихователів та дітей заступник начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Станіслав Железний, представник БО «Київське обласне відділення «БФ «СОС Дитяче Містечко» Віта Кнуренко, начальник Служби у справах дітей Ніжинської міської ради Наталія Рацин побували на гостинах та поспілкувалися з паном Юрієм, пані Ольгою Ханіними та їх дітьми. Гості вручили подарунки, родина отримала парту, шкільне приладдя тощо.

Батьки-вихователі подякували організаторам, наголосивши, що під час війни дуже важливо, що є представники влади та громадські організації, які вишукують можливості для допомоги та підтримки таким сім’ям.

За оперативною інформацією в наш регіон перемістилося 11 родин внутрішньо переміщених осіб, в яких виховується 17 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (9 сімей опікунів/піклувальників, 1 прийомна сім’я та 1 дитячий будинок сімейного типу). Всіма сім’ями опікуються, як місцеві органи влади, так і неурядові організації, зокрема МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна та МБО «Партнерство «Кожній дитині» надавалась гуманітарна допомога (продуктові набори, гігієнічні набори, медикаменти, побутова техніка тощо), ця робота триватиме і надалі.

Довідково. Всі, хто бажають усиновити дитину-сироту, дитину, позбавлену батьківського піклування, встановити над такою дитиною опіку, піклування або створити прийомну родину чи дитячий будинок сімейного типу, можуть звернутися до служби у справах дітей облдержадміністрації, райдержадміністрації, територіальної громади (за місцем проживання).

Контактні телефони Служби у справах дітей Чернігівської ОДА: (0462) 674-638, 651-764.

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"