<<<12 - 22 з 293>>>


07 Лютого 2024 12:33Новини

Якщо ви мали «токсичних» батьків?

Особистість людини, її самооцінка, світогляд формуються з дитинства. Неабияку роль у цьому відіграють стосунки з батьками чи опікунами, які є авторитетом, джерелом любові та безпеки (або ж принаймні мають бути).

На жаль, так є не завжди, і через роки ми можемо почути спогади знайомих про нездорові або ж «токсичні» стосунки.

Токсичними називають стосунки, що «отруюють» — завдають болю на емоційному чи фізичному рівні, а також формують страхи та комплекси, які можуть позначатися навіть на житті вже дорослої людини.

Тотальний контроль, надмірна критика, ігнорування кордонів, приниження, засудження прояву емоцій, звинувачення у бідах родини — приклади «токсичності», яка не завжди проривається назовні свідомо. Часто позиція «ще скажеш мені "дякую"» є наслідком схожого травматичного досвіду у батьків.

02 Лютого 2024 14:21Новини

Участь у семінарі-практикумі

Представники Служби у справах дітей облдержадміністрації взяли участь у 3-денному семінарі-практикумі на тему: «Актуальні питання забезпечення права дитини на сім’ю в умовах війни», що об’єднав близько 60 колег з усіх регіонів України. Захід організовано Національною соціальною сервісною службою в Україні за сприяння Представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ.

Відкрили семінар заступник Міністра соціальної політики Назар Танасишин, Голова

19 Січня 2024 17:14Новини

На Чернігівщині сімейними формами виховання охоплено понад 1,7 тисячі сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Сімейні форми виховання залишаються незмінним державним пріоритетом та однією з важливих умов вступу України до Європейського Союзу. До них належать усиновлення, опіка або піклування, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу.

Про реалізацію на Чернігівщині права дітей на виховання у родині або в умовах, наближених до сімейних, говорили сьогодні спікери на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Наразі в області 1914 сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 1744 охоплено сімейними

18 Січня 2024 10:57

Не поспішайте сваритися чи ображатися, якщо людина …

Усі ми час від часу відчуваємо тривожність . Зазвичай хвилювання через певні події чи буденні клопоти триває недовго — від кількох хвилин до кількох днів. Але для деяких тривожність — це не просто напружений день чи занепокоєння.

Як наслідок тривалого стресу вона може тривати протягом тижнів, місяців і навіть років. Може переростати у тривожний розлад і заважати людині жити повноцінним життям.

Пам’ятаймо про це та поважаймо одне одного .

Якщо ви чи ваші близькі страждаєте на постійну тривожність, спробуйте щоденні вправи й техніки для

11 Січня 2024 16:54

Кожній дитині – родина: як забезпечити належне виховання сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

Конвенцією ООН «Про права дитини» визначено, що найкращим середовищем для росту, захисту і виховання дитини є сім’я. Про пріоритетність сімейних форм виховання на Чернігівщині говорили сьогодні в ОВА на засіданні обласної міжвідомчої робочої групи з реформування системи інституційного догляду та виховання дітей. До участі в режимі онлайн долучились представники громад області.

На початок поточного року в області налічується 1915 дітей-сиріт та дітей, позбавлених

05 Січня 2024 14:19

 

Як підтримати дитину якщо її рідні на війні

Коли рідні чи близькі нам люди йдуть на фронт, це випробування і подвійний стрес для всієї родини. Та ще складніше дати собі раду з цим малечі, яка не має відповідей на безліч запитань і сприймає реальність дещо інакше.

Сьогодні тисячі українських дітей чекають з фронту дідуся, брата, маму чи тата, а дехто і обох батьків. В цей період малеча особливо вразлива і як ніколи потребує підтримки.

Психологи Центр

28 Грудня 2023 15:22

Латвійські друзі-чарівники здійснили дитячі мрії

Цьогоріч, 28 грудня, до вихованців двох центрів соціально-психологічної реабілітації дітей завітала другий секретар Посольства Латвійської Республіки в Україні, заступник голови Місії з питань реформ і реконструкції Мадара Сіліня,  яка щиросердно привітала дітей з різдвяно-новорічними святами та передала подарунки, спортивний інвентар, розвиваючі ігри для закладів і різні смаколики, листівки від дітей Латвії.

 Вже два роки поспіль латвійські друзі здійснюють заповітні мрії вихованців  центрів. Свої бажання малеча заздалегідь написала у листах. Розкриваючи яскраві пакунки, діти поринули у світ  чарівної казки, їхні очі світились радістю та щастям.

Пані Мадара була в захваті від спілкування з дітьми, цікавилась потребами закладів і запевнила про подальшу співпрацю.

У свою чергу начальник Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації Людмила Зеленько щиро подякувала благодійникам за підтримку та допомогу,

26 Грудня 2023 12:50Новини

Новорічні дива та мрії здійснюються

Коли приходить зима та випадає перший сніг, ми починаємо готуватися до Різдвяних та Новорічних свят. Це дні, на які чекають усі, але особливо діти, які вірять у дива та мріють про їх здійснення.

Саме з наближенням зимових свят серце переповнюється теплом, яким хочеться поділитись з друзями, зігріти тих, хто більш усього цього потребує, та, не зважаючи на війну, вкрай важливо, щоб дітлахи відчули підтримку та новорічний настрій.

Фундація Олени Зеленської вже не перший рік допомагає родинам, які прийняли в свої серця дітей, залишених без батьківського піклування. Для підтримки таких сімей надавались гаджети та комп’ютерна техніка для навчання школярів, необхідні меблі та побутова техніка. Вихованці дитячих будинків сімейного типу мали можливість оздоровитись у дитячих таборах.

А цьогоріч, завдяки Першій леді України Олені Зеленській в межах ініціативи «Різдво на порозі», зимова казка вже

13 Грудня 2023 14:40Новини

Як говорити з дітьми про людей з інвалідністю

Людей із наслідками важких травм та інвалідністю ми зустрічаємо ледь не щодня. Це складна тема для розмови з дитиною, і нам, можливо, хотілося б її уникнути, але говорити про це важливо. По-перше, щоби підготувати дитину до такої зустрічі (її може налякати те, чого вона не розуміє); по-друге, аби проявити повагу.

Дібрати правильні слова допоможе дитяча психологиня Світлана Ройз.

 

07 Грудня 2023 17:17Новини

Ще один дитячий простір з’явився в обласному центрі

Запрацював він учора, в День Святого Миколая, на базі Чернігівського обласного центру науково-технічної творчості учнівської молоді.

Ігрові зони, кімнати для роботи з батьками та дітьми, кінозона — усе це стало можливим завдяки міжнародній благодійної організації «Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка Україна».

Це вже другий дитячий простір, створений в Чернігові (перший запрацював в липні). Тут дітей чекають різноманітні розвивальні та арттерапевтичні заняття, а батьки можуть отримати емоційну підтримку, допомогу фахових спеціалістів щодо розвитку

06 Грудня 2023 11:34Новини

Напишіть сьогодні близькій людині, яка захищає Україну…

Що сказати сьогодні захисникам і захисницям? Як підбадьорити, подякувати, не бовкнути зайвого? Просто відкиньте усі кліше і скажіть, що у вас на думці, головне — від чистого серця 

Скажіть, що любите, що думаєте про людину, що сумуєте і чекаєте вдома. Подякуйте за мужність і витримку. Скажіть, що пишаєтеся нею.

Віримо в ЗСУ

<<<12 - 22 з 293>>>