<<<34 - 44 з 295>>>


19 Вересня 2023 11:57Новини

Як вислухати та підтримати людину яка в стресі?!

Якщо людина дезорієнтована, не може назвати своє ім’я чи місце перебування, погрожує нашкодити собі чи іншим, плаче або кричить — це можуть буть ознаки сильного стресу. Щоб зарадити у такій ситуації, насамперед переконайтеся, що вам і співрозмовнику нічого не загрожує. Зберігайте спокій, представтесь і скажіть, що бажаєте допомогти.

Що варто пам’ятати, якщо людина йде на контакт:

-іноді їй просто треба виговоритися;

-їй важливо усвідомити, що її почули і зрозуміли;

-важливі не тільки ваші слова під час розмови, а й мова тіла.

У цьому дописі ви знайдете кілька порад, як вислухати людину, яка пережила сильний

18 Вересня 2023 09:14Новини

Привітання з Днем усиновлення родини вимушених переселенців з Харківської області.

17 вересня в Україні відзначається День усиновлення. Дата свята обрана невипадково – в цей день також відзначається велике церковне свято – Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

У нашій країні це свято було встановлено, як данина подяки і поваги людям, які вирішили взяти дитину в свою родину.

От уже майже дев’ять місяців у місті Ніжині проживає дитячий будинок сімейного, який, втікаючи від війни, переїхав з Куп’янського району Харківської області на Чернігівщину. У родині виховується 4 дітей-вихованців та 1 рідна дитина.

З метою підтримки батьків-вихователів та дітей заступник начальника Служби у справах дітей обласної державної

15 Вересня 2023 16:40Новини

Повноцінна освіта, виховання, меддогляд, а головне – справжня сім’я – родина-усиновлювачів про власний досвід на брифінгу ОВА

Подружжя Максим та Євгенія Сєнцови з Чернігова розповіло свою історію усиновлення чотирьох дітей на брифінгу в медіацентрі ОВА напередодні Дня усиновлення.

«Думка прийняти до своєї сім’ї дитину виникла відразу після одруження. Але зважилися на такий крок після народження власної. Зараз у нас шість діток, четверо з них – усиновлені», - пояснив Максим Сєнцов. – «До речі, перед усиновленням дружина показала мені відеоанкету. Це зручна та дуже корисна практика,

13 Вересня 2023 15:42Новини

День усиновлення - свято радості для дітей та дорослих

В цьому році дату Дня усиновлення було змінено через перехід на новоюліанський календар. Відтепер День усиновлення в Україні щорічно відзначатиметься 17 вересня у день християнського свята Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.

Це свято усиновлювачів, опікунів, піклувальників, всіх, хто не зважаючи на нелегкий для всіх нас час, взяв до своїх родин дітей, які за різних обставин втратили свої рідні сім’ї. У цей день суспільство висловлює свою повагу  й подяку цим людям. Також це особливий

08 Вересня 2023 09:55Новини

Координаційна рада у справах дітей

Вчора у новому форматі, а саме із залученням міжнародної благодійної організації, було проведено розширене засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації, на якому розглядались питання про розвиток послуги патронату над дитиною в області та взаємодія органів опіки та піклування і поліції в системі захисту прав дітей.

Патронат – «швидка допомога» в громаді для дитини та її сім’ї, яка перебуває в складних життєвих обставинах, та не має можливості жити у своїй сім’ї, або тимчасово бути поруч з родичами, знайомими, соціально важливими для дитини особами.

З цього

07 Вересня 2023 16:29Новини

Підтримка дітей соціально незахищених категорій

 

День знань – особливий момент у житті кожного з нас. Він символізує нові початки, можливості та досягнення.

Тому напередодні свята першого дзвоника 100 дітей (віком від 6 до 10 років) з територіальних громад нашої області,  більшість з яких прикордонні, та які опинилися у складних життєвих обставинах, отримали наплічники з навчальним та канцелярським приладдям.

Висловлюємо щиру подяку Благодійній організації “МБФ “Гелп Ас Гелп ЮА” (спільно

25 Серпня 2023 11:05Новини

Консультаційний центр Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини — «єдине вікно» для допомоги сім’ям з дітьми

Консультаційний центр надає підтримку громадянам України у режимі онлайн та офлайн щодо:

  • роз’яснення можливих шляхів повернення дитини або сімей з дітьми на підконтрольну Уряду України територію;
  • отримання свідоцтва про народження дитини в умовах воєнного стану або його легалізації,
22 Серпня 2023 12:52Новини

Про отримання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів

1 червня 2023 року Кабінетом Міністрів України прийнято постанову
№ 547, якою внесені зміни до Порядку надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2017 року № 268 (далі - Порядок).

ПРАВО НА ОТРИМАННЯ СТАТУСУ має дитина, а також особа, яка на час

09 Серпня 2023 16:54Новини

Навчання служб у справах дітей

09 серпня 2023 року Департаментом з питань захисту прав дітей та забезпечення стандартів рівності Національної соціальної сервісної служби України проведено навчання для служб у справах дітей Чернігівської області, з метою надання методичної підтримки під час здійснення службами у справах дітей повноважень, визначених законодавством України.

Під час навчання розглянуті питання нормативно-правового

09 Серпня 2023 15:26Новини

Як подолати панічну атаку ?

Недарма панічна атака зветься саме атакою. Ось людина спілкується, посміхається, а вже наступної миті її охоплює несамовитий страх: світ навколо ніби тікає з-під ніг, у грудях шалено гупає серце — здається, вона от-от помре.

Зазвичай панічні атаки виникають без реальної небезпеки — як наслідок тривалого стресу й втоми. Потужний вияв тривоги захоплює всі наші відчуття та на певний проміжок часу стирає зв’язок із реальністю — звідси почуття приреченості, втрата самоконтролю.

Найкраща протидія панічній атаці — «заземлення», повернення до реальності

27 Липня 2023 10:00Новини

«Увага! Повітряна тривога!» 

Раптовий звук сирени щоразу змушує здригатися. Здавалося б, ми вже знаємо, що це, і як треба діяти, але ніби підвисаємо і нічого не можемо з собою зробити — ці кілька секунд треба пережити. Для дітей все значно складніше.

За словами педіатрині Юлії Крушельницької, у малюків все частіше проявляється страх раптової небезпеки — шуму, вибухів, сирени. Зустрічаються випадки, коли діти ховаються під ліжко чи у шафу. Як зарадити в такій ситуації?

Важливо пам’ятати, що діти дуже емпатичні, вони вбирають емоції та поводяться так само, як батьки. Тож аби знизити рівень тривоги у дитини:

-навчіться зберігати спокій;

-уникайте психологічних напружень у родині;

-сформуйте для дитини особисту

<<<34 - 44 з 295>>>