Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Співпраця з територіальними громадами в інтересах дітей

Вчора 25 березня, заступником начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації- начальником відділу соціального захисту та профілактичної роботи Юлією ОЛИФІРЕНКО спільно з директором Обласного центру соціальних служб Аллою КОТ здійснено виїзд до Седнівської територіальної громади, де у ході зустрічі із заступником Седнівського селищного голови, Наталією ГАВРИЛЕНКО  обговорено перспективи розвитку соціальних послуг у громаді, а також  організацію роботи із захисту прав дітей, профілактики дитячої бездоглядності та безпритульності.

До слова, одним із перших рішень новоутвореної громади, було створення на її території Служби у справах дітей, яку очолює Наталія ШУМСЬКА.

До слова, лише за місяць діяльності, Службою виявлено ще 4 дитини, батьки яких ухиляються від виконання батьківських обов’язків, а також утворено міждисциплінарну команду для здійснення їх соціально-правового захисту, до складу якої увійшли працівники Седнівського навчально-виховного комплексу,  місцевої амбулаторії сімейної медицини, старости та правоохоронці.

Загалом, в полі зору цього підрозділу перебуває більше 300 дітей, з яких: 7 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, 10 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Окрім цього, у селищі діють дві прийомні сім’ї, у яких виховуються 4 дітей та 4 сімей опікунів /піклувальників, які виховують  6 дітей.

У планах керівництва громади є об’єднання зусиль мешканців сіл та селищ громади, місцевих підприємців, освітян, медиків, працівників культури, депутатів та старост у розбудові комфортних та безпечних умов проживання,  виховання та навчання дітей.

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"