Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

На навчальному семінарі обговорено питання співпраці органів опіки та піклування і органів державної виконавчої служби

          У середу, 7 квітня, заступниця начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації, Юлія Олифіренко, на запрошення Управління примусового забезпечення виконання рішень у Чернігівській  області Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) взяла участь у черговому семінарі для працівників органів державної виконавчої служби на тему: «Правові та практичні аспекти примусового виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб).

          Заступниця начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації поінформувала учасників навчання про зміни у діяльності органів опіки та піклування, що відбулися у результаті децентралізації влади та реформування районів.

Зокрема, зазначила, що наразі у складі виконавчих органів рад сільських, селищних, міських територіальних громад налічується 56 служб у справах дітей та 5 таких підрозділів у складі районних державних адміністрацій укрупнених районів.

Відтак, представники державної виконавчої служби будуть взаємодіяти з цими підрозділами у разі примусового виконання рішень суду про відібрання дітей, встановлення побачення з дитиною, усунення перешкод у спілкуванні з дитиною, у випадках вирішення питань передачі на реалізацію нерухомого майна, право власності чи право користування яким належить дітям.

          Увагу слухачів було акцентовано на необхідності дотримання принципу кращих інтересів дитини при вирішенні таких питань.

         

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"