Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Методична допомога службам у справах дітей Михайло-Коцюбинської та Киїнської територіальних громад

         Вчора, 8 квітня, заступницею начальника Служби у справах дітей обласної державної адміністрації, Юлією Олифіренко та головним спеціалістом відділу захисту прав дитини та розвитку сімейних форм виховання Служби у справах дітей обласної державної адміністрації, Олександром Хоменко, здійснено виїзд до Киїнської та Михайло-Коцюбинської територіальних громад для надання методичної допомоги службам у справах дітей.

         У ході виїзду, вивчались питання діяльності зазначених підрозділів щодо ведення справ дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, дітей, які отримали статус дітей, постраждалих від воєнних дій та збройних конфліктів, які упродовж лютого-березня п.р. були їм передані від служби у справах дітей Чернігівської райдержадміністрації.

         Надавались також рекомендації щодо організації діяльності комісії з питань захисту прав дитини, координаційної ради у справах дітей, міждисциплінарної команди для організації соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

         Слід зазначити, що на території Михайло-Коцюбинської громади мешкає 1593 дітей, з яких ‑ 35 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, та 34 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах. Серед 1025 мешканців Киїнської територіальної громади, 4 – мають статус дітей, позбавлених батьківського піклування, та 3 – виховуються у сім’ях, де батьки ухиляються від виконання своїх обов’язків щодо дітей.

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"