Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

«Літня школа»

для прийомних батьків, батьків-вихователів та дітей

 

Вже в четвертий раз на Чернігівщині рада була вітати прийомних батьків, батьків-вихователів та дітей з цих родин «Літня школа». У цьому році захід проходив три дні з 25 по 27 серпня на базі позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «ДИВОСВІТ» (смт. Седнів Чернігівського району).

Програма була досить насичена як для дорослих, так і дітей. З батьками психологи обговорювали питання про дитячо-батьківські відносини, міжособистісні стосунки між чоловіком та дружиною у сім’ї, потреби дитини та багато іншого. Молодші ж учасники були задіяні у спортивному святі, квесті, майстер-класі з виготовлення свічки з вощини та арт-терапії.

Захід відкрила начальник Служби у справах дітей Чернігівської облдержадміністрації Людмила Зеленько, яка зазначила, що на сьогодні у регіоні майже дві тисячі дітей, які потребують опіки держави, але переважна більшість з них – 93,2% вже виховуються у нових родинах. Яскравий приклад цьому те, що на сьогодні у регіоні налічується 170 прийомних сімей та 33 дитячі будинки сімейного типу, в яких 525 дітей мають надію на щасливе майбутнє.

У роботі «Літньої школи» взяли участь 9 прийомних сімей та 1 дитячий будинок сімейного типу з восьми територіальних громад області.

За детальною інформацією, як створити прийомну сім’ю чи дитячий будинок сімейного типу, звертайтеся до Центру соціальних служб або Служби у справах дітей за місцем проживання у районі чи територіальній громаді.

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"