Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Відбувся семінар для педагогічних працівників центрів соціально-психологічної реабілітації  дітей на тему:

«Основні напрямки діяльності закладів соціального захисту дітей у здійсненні реабілітації дітей, які опинились у складних життєвих обставинах»

 

29 жовтня п.р. Службою у справах дітей обласної державної адміністрації проведено семінар для педагогічних працівників центрів соціально-психологічної реабілітації дітей з питання: «Основні напрямки діяльності закладів соціального захисту дітей у здійсненні реабілітації дітей, які опинились у складних життєвих обставинах», у режимі відеоконференцзв’язку.

Перед учасниками навчання з актуальних питань діяльності закладів виступила  ЗЕЛЕНЬКО Людмила Федорівна, начальник служби у справах дітей облдержадміністрації, яка акцентувала також увагу на важливості питання вакцинування від COVID-19 працівників з метою безпечного функціонування та перебування дітей в закладах.

Заступник начальника служби у справах дітей ОЛИФІРЕНКО Юлія Іванівна наголосила на аспектах діяльності Центрів в умовах процесів децентралізації та деінституціалізації, звернула увагу на необхідність запровадження та на застосування нових напрямків роботи, відповідно до соціальних потреб дітей

Під час навчання завідувачка  відділу виховної роботи та   позашкільної освіти Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д. Ушинського ЗЛОБІНА Олена Олексіївна висвітлила питання про актуальні напрями виховної роботи в контексті сучасних соціальних викликів.

Заступниця директора Центру національно-патріотичного виховання, туризму та краєзнавства учнівської молоді УШАК Світлана Григорівна ознайомила слухачів із сучасними напрямами національно-патріотичного виховання дітей.

Про нові підходи в організації харчування дітей, а саме про систему безпечності харчових продуктів розповіла МИХЕД Валентина Миколаївнаначальниця Чернігівського міського управління Держспоживслужби.

Також до заходу долучилась керівниця програм Чернігівського громадського комітету захисту прав людини ДАНЬКОВА Катерина  Олександрівн, яка розповіла про застосування відновних практик у спілкуванні з дітьми, ненасильницькі методи спілкування.

Працівники центрів соціально-психологічної реабілітації дітей позитивно оцінили змістовне наповнення заходу та  висловили готовність застосовувати отримані знання та навички в практичній діяльності

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"