Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Проведено нараду з працівниками служб у справах дітей райдержадміністрацій та територіальних громад області

21 січня  Службою у справах дітей обласної державної адміністрації проведено онлайн-нараду з працівниками служб у справах дітей райдержадміністрацій та територіальних громад області на тему: «Розвиток в області послуги патронату над дитиною».

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 20.08.2021 № 893 «Деякі питання захисту прав дитини та надання послуги патронату над дитиною» в кожній територіальній громаді необхідно забезпечити запровадження та організацію функціонування послуги патронату над дитиною.

Начальник Служби у справах дітей облдержадміністрації Людмила ЗЕЛЕНЬКО звернула увагу учасників на активізації спільно з соціальними працівниками пошуку кандидатів у патронатні вихователі на рівні територіальної громади шляхом проведення інформаційних кампаній, співбесід і консультацій з особами, які виявили бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя, зокрема з числа безробітних. Також, наголосила на співпраці в даному напрямку з районними філіями центрів зайнятості.

Станіслав ЖЕЛЕЗНИЙ, заступник начальника Служби у справах дітей облдержадміністрації – начальник відділу захисту прав дитини та розвитку сімейних форм виховання, наголосив на підготовці державної звітності щодо дітей-сиріт, дітей позбавлених батьківського піклування (форма № 1 ОПС (річна), за результатами діяльності у 2021 році та реалізацію постанови КМУ від 26.05.2021 № 615 «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом».

Також, акцентували увагу працівників служб у справах дітей на питанні заповнення  карток дітей підоблікових категорій в базі даних.

 

Довідково.

На даний час в області діє 12 сімей патронатних вихователів (3 у -
м. Чернігові, по 2 – у м. Бобровиця, м. Ніжин, по 1 – м. Прилуки, м. Борзна,
смт. Куликівка, смт. Михайло-Коцюбинське та с. Новий Білоус), де перебуває 11 дітей. Всього впродовж 2021 року до цієї форми було влаштовано 38 дітей.

Загалом з початку запровадження послуги патронатного виховання (з 2017 року) у регіоні нею скористалися 110 дітей.

 

 

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"