Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Співпраця з Благодійниим фондом «СОС Дитячі Містечка»

Для покращення матеріального забезпечення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються під опікою, піклуванням, в прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу на території Чернігівської області Службою у справах дітей облдержадміністрації до співпраці залучено громадські організації, зокрема, Благодійний фонд «СОС Дитячі Містечка».

Організацією започаткований проект надання багатоцільової грошової допомоги сім’ям з десяти областей України, що найбільше постраждали від війни. Грошова допомога надається прийомним сім’ям, дитячим будинкам сімейного типу та опікунським сім’ям, в яких виховується більше 3 дітей
(2200 грн на особу протягом трьох місяців).

За поданими заявками з початку квітня п.р. 138 таких родин (в яких налічується 619 осіб) отримали виплати на загальну суму 3715,2 тис.грн.

Питання здійснення спільної діяльності щодо захисту прав дітей обговорені 12.07.2022 з представниками благодійного фонду «СОС Дитячі Містечка» під час зустрічі керівництва служб у справах дітей облдержадміністрації, Чернігівської міської ради, Управління у справах сім’ї, молоді та спорту Чернігівської міської ради, Чернігівського міського центру соціальних служб.

Були визначені основні напрями співпраці, зокрема, профілактика соціального сирітства, удосконалення системи соціальної роботи з сім'ями, що мають дітей і перебувають у складних життєвих обставинах, організація навчання фахівців на місцевому рівні, пошук кандидатів у сім’ї патронатних вихователів шляхом проведення інформаційних кампаній та інших дієвих заходів.

Довідково: «СОС Дитяче Містечко» - благодійна недержавна організація, що розпочала діяльність у 2003 році та працює задля попередження сирітства в Україні, розвитку сімейних форм виховання для дітей, позбавлених батьківського піклування та підтримки молоді, яка виходить з-під опіки. Організація є членом міжнародної федерації SOS Children’s Villages International (SOS Kinderdorf), працює відповідно до конвенції ООН про права дитини та поширює її принципи. Організація здійснює 5 основних напрямків роботи, а саме: робота з родинами у кризі, з дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, особами з їх числа та з родинами у кризі, і постраждали від бойових дій в України, адвокаційна діяльність задля покращення стану прав дітей в Україні.

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"