Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

До Дня усиновлення

проведено засідання за круглим столом на тему:

Захист прав дітей в умовах воєнного стану

Відповідно до Указу Президента України від 27.11.2008 № 1088 останній день вересня (день християнських святих Віри, Надії Любові та матері їх Софії) визначено у нашій державі Днем усиновлення.

У цей складний час і на далі мешканці Чернігівської області піклуються про знедолених дітей.  З початку року вже усиновлено 16 дітей, з них 12 – нашими співвітчизниками, крім того 32 дитини влаштовані у прийомні сім`ї (ПС) та дитячі будинки сімейного типу (ДБСТ), 126 під опіку, піклування.

Всього у регіоні нараховується 1947 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з їх числа 1837 осіб перебувають у сімейних формах (у 33 ДСБТ та 172 ПС – 534 дитини та 1303 – у родинах опікунів, піклувальників).

Тож, на часі – захист прав дітей в таких сім`ях, особливо надання їм допомоги в умовах воєнного часу. Саме це питання стало темою обговорення круглого столу, що відбувся 30.09.2022 у м. Чернігові за участі представників органів влади та громадськості.

Слід відзначити, щодо надання допомоги сім`ям, в яких виховуються діти, які залишились без батьків, активно залучаються громадські організації. Так, в регіоні реалізуються проєкти спільно з:

  • благодійною організацією «Київське обласне відділення «БФ «СОС Дитяче Містечко» стосовно надання допомоги згідно з наявних потреб (продукти харчування, одяг, побутова техніка, лікарські препарати) 89 родинам, де виховується не менше 3-х дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • Фондом ЮНІСЕФ «Партнерство кожній дитині» (надання родинам продуктів, засобів гігієни, одягу, гаджетів).

Учасники круглого столу обговорили шляхи підвищення ефективності діяльності місцевих органів влади та неурядових структур щодо визначення потреб сімей, де виховуються діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, надання  адресної допомоги таким родинам.

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"