Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Подарунки для прийомної родини вимушених переселенців з Бахмута

 

Кожна людина проживає життя по-своєму. Одні діти народжуються щасливими, а інші опиняються у складних життєвих обставинах, та не мають змоги щось змінити в своєму житті. Але добре, коли є дорослі, які не байдужі до долі таких дітей.

Так і сталося у житті трьохрічного Валерія з міста Бахмут, який залишився без піклування рідних. Але в його житті з’явилась любляча матуся Наталія, яка відразу вирішила, що ця дитина саме її, коли хлопчик назвав її «мамою». З того часу вони не розлучалися ні на день.

Коли війна прийшла в Україну, Наталія Василівна разом з Валерієм вимушені були переїхати до Чернігова, рятуючи свої життя.

З метою підтримки прийомної сім’ї начальник Служби у справах дітей обласної державної адміністрації Людмила Зеленько спільно з регіональним координатором МБО «Партнерство «Кожній дитині» Юлією Харченко побували на гостинах та поспілкувалися з Валерієм та пані Наталією. Гості приїхали з подарунками, родина отримала мультиварку та обігрівач у рамках проєкту «Моніторинг потреб та підтримка дітей в умовах війни» за підтримки Представництва Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ UNICEF Ukraine та МБО «Партнерство «Кожній дитині».

Прийомна мати подякувала організаторам, зазначивши, що під час війни дуже важливо, що є громадські організації та представники влади, які вишукують можливості для допомоги та підтримки сімей вимушених переселенців.

За оперативною інформацією в наш регіон перемістилося 11 родин внутрішньо переміщених осіб, в яких виховується 17 дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування (9 сімей опікунів/піклувальників, 1 прийомна сім’я та 1 дитячий будинок сімейного типу). Всіма сім’ями опікуються, як місцеві органи влади, так і неурядові організації, зокрема МБО «Партнерство «Кожній дитині» та БО «СОС дитячі містечка» надавалась гуманітарна допомога  (продуктові набори, побутова хімія, медикаменти, побутова техніка тощо), ця робота триватиме і надалі.

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"