Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

На Чернігівщині реалізовуватимуть проєкт зі створення просторів, дружніх до дітей.

«Дружній до дітей простір» — це підхід до розробки програм, орієнтований на підтримку благополуччя дітей в умовах надзвичайних ситуацій. 

 Такі простори можна визначити як місця, де для дітей, що постраждали від стихійних лих або збройних конфліктів, може бути створене безпечне середовище, в якому впроваджуватимуться інтегровані програми. Зокрема —ігри, відпочинок, освіту, послуги з охорони здоров’я та психосоціальної підтримки, надання інформації про послуги/підтримку.

 В рамках проєкту (який попередньо розрахований на 2023 рік) на території Чернігівської області заплановане відкриття 3 таких просторів: 2 — у Чернігові та 1 — у Ніжині.

Днями його реалізацію обговорили на зустрічі заступниці начальника Чернігівської ОВА Жанни Шерстюк та керівників окремих структурних підрозділів ОВА із представниками Благодійної організації «Київське обласне відділення «Благодійний фонд «СОС Дитяче Містечко» Оленою Кріпак та Тетяною Сідун.

Домовлено, що ОВА буде здійснено відбір відповідних приміщень для створення просторів, дружніх до дітей. Такими місцями можуть стати окремі заклади позашкільної освіти.

«Ми провели моніторинг потреб соціально вразливих категорій. ОВА спрямовує свої зусилля та зусилля гуманітарних проєктів на сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах. Просимо всі гуманітарні місії, що заходять в область, рівномірно враховувати потреби громад», — підкреслила Жанна Шерстюк.

 Учасники зустрічі також обговорили питання роботи на території регіону мобільної бригади у складі соціальних працівників, логопеда та психолога

 

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"