Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Взято участь у регіональній конференції МБО «БФ «СОС Дитячі містечка» Україна

   16.03.2023 представники служб у справах дітей облдержадміністрації, Ніжинської райдержадміністрації та міської ради, Чернігівського обласного центру соціальних служб стали учасниками регіональної конференції у
м. Києві, організованою МБО «БФ «СОС Дитячі Містечка» Україна на тему: «Альтернативні форми сімейного догляду: причини скорочення і пошук можливостей» в рамках проєкту «Право на сім’ю».

 Обговорили їх із працівниками/цями соціальних служб, представниками/цями родин, експерт(к)ами соціальної сфери, служб у справах дітей, органів місцевого самоврядування, дослідниками.

Програма заходу складалась з чотирьох частин:

  • Проблематика розвитку альтернативних форм сімейного догляду.
  • Потенційні можливості просування прав дітей та покращення якості їх життя в сучасних умовах.
  • Практика розвитку альтернативних форм сімейного догляду в місцевих громадах: досягнення і проблематика.
  • Панельна дискусія «Пошук можливостей розвитку альтернативних форм сімейного догляду».

Учасників ознайомили з результатами дослідження «Причини дефіциту та труднощі у альтернативних формах сімейного догляду», обговорені питання моделі партнерства щодо підтримки та розвитку альтернативних форм сімейного догляду, пропозиції щодо змін у підходах до таких форм влаштування дітей, можливості підвищення якості функціонування прийомних сімей, дитячих будинків сімейного типу, патронатних родин. Під час роботи в міні-групах учасники ділились своїм досвідом роботи стосовно розвитку сімейних форм виховання: що добре працює і що потрібно змінити.

Ці проблеми благодійні організації, які підтримують розвиток сімейних форм виховання долатимуть за підтримки влади. Під час конференції заступниця Міністра соціальної політики Уляна Токарєва наголосила: сімейні форми виховання - один із пріоритетів держави. І ними особисто опікується перша леді України Олена Зеленська.         

Сподіваємося, що завдяки спільним зусиллям, щасливих сімей, де зростатимуть діти, в Україні з кожним роком буде ставати більше.

    

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"