Анонси

https://moz.gov.ua/koronavirus-2019-ncov


 
 

Назад

Проєкт ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату»: заявку на участь подали 29 громад Чернігівщини

Втім, максимально розширити послуги патронату над дитиною повинні всі ТГ регіону.

Наголосила на цьому Жанна Шерстюк, заступниця голови ОДА, під час розширеного засідання координаційної ради у справах дітей при облдержадміністрації.

«Відповідно до завдань Уряду в кожній територіальній громаді має бути сім’я патронатного вихователя. Наразі вже маємо 15 сімей, ще з 3 родинами буде заключено договір найближчим часом і 2 кандидати планують проходити навчання. Проте, дітей, яким необхідна допомога значно більше: щороку в регіоні сиротіє близько 300 дітей, близько 2 тисяч перебуває на обліку як таких, що опинились у складних життєвих обставинах. Тому проєкт ЮНІСЕФ «Родина для кожної дитини: розвиток сімейного патронату» допоможе нам покращити ситуацію», – зауважила Жанна Шерстюк.

Реалізацією ініціативи займається міжнародна благодійна організація Партнерство «Кожній дитині».

Юлія Харченко, регіональний координатор проєкту в області, розповіла, як представники МБО працюватимуть із громадами, які долучилися до ініціативи.

За її словами, інформаційну, консультаційну, матеріальну та психологічну підтримку зможуть отримати як сім’ї патронатних вихователів та родини, які опинилися в складних життєвих обставинах, так і багатодітні родини, родини опікунів, піклувальників, прийомні сім’ї, дитячі будинки сімейного типу та родини, які виховують дитину з інвалідністю, пережили втрату одного з батьків тощо. Також передбачено підвищення професійної компетенції патронатних вихователів та їхніх помічників.

Назад

                                                                        

Гід з державних послуг

 Захист прав  дітей, які вимушено перебувають за кордоном.docx

                                                                                             Відеоролик "Надихнись Україною"